Secondary Adv

NXT, makina vetedrejtuese qe ndryshon forme dhe funksion

Share on Google+

Koncepti i ri i Scania, i quajtur NXT, është një makinë vetë drejtuese elektrike që synon të përmirësojë mënyrën e funksionimit të sistemeve tona të transportit

 

Ky model gjithashtu synon të përmirësojë çështjet mjedisore (ose të paktën të mos i përkeqësojë ato) dhe të rrisë produktivitetin. 

 

Duke përdorur dizajnin e saj të ri, mjeti i transporti t do të ketë fleksibilitetin për të kaluar nga transporti në mëngjes dhe mbrëmje, duke shpërndarë produkte dhe mallra gjatë ditës dhe mbledhjen e plehrave gjatë natës. Një premtim i guximshëm dhe një zgjidhje inovative interesante. Përpjekjet janë bërë nga qytetet dhe kompanitë në mbarë botën për të përmirësuar çështjet e mbipopullimit dhe mjedisit, me një shtytje të fortë në zhvillimin e makinave elektrike dhe autonome.

NXT është një vizion i së ardhmes për transport në qytete. NXT është projektuar për të qenë funksionale në 2030 dhe më gjerë, duke përfshirë disa funksione që janë tashmë në dispozicion. Në dizajnin e NXT, trupi i autobusit do të jetë fleksibël, ku modulet e përparme dhe të pasme do të jenë në gjendje të përshtaten kur kërkohet. 

 

Për shembull, autobusi mund të bëhet një mjet i udhëtarëve në mëngjes dhe një kolektor i plehrave gjatë natës duke kaluar mes këtyre llojeve të automjeteve. Mjeti konceptual u shfaq në Samitin e UITP Global për Transport Publik në Stokholm nga 10-12 qershor. Duke u nisur nga tetë metra, autobusi është krijuar si një njësi e përbërë, duke e mbajtur peshën e vet në një kufi. 

 

Bateritë vendosen nën dysheme, duke përdorur më shumë hapësirë ​​dhe duke maksimizuar shpërndarjen e peshës. Meqë automjeti do të peshojë më pak se tetë ton, distanca me bateritë aktuale është rreth 245 kilometra.


Më të lexuarat