Secondary Adv

Njihuni me robotin polic qe patrullon rruget

Share on Google+

Policia e Kalifornisë po përdor një makineri të stilit RoboCop për të luftuar krimin duke monitoruar dhe mbikqyrur rrugët dhe parqet.   

 

I quajtur HP Robocop, u zbulua këtë javë nga departamenti i policisë së Huntington Park për të mbajtur një sy vigjilent ndaj publikut. 

 

Përshkruar si një makinë autonome e të dhënave, ajo është e pajisur me video kamera me 360 ​​gradë, të cilat pastaj do të jenë në gjendje të transmetojnë pamjet tek policët njerëz. Roboti do t'i transmetojë këto të dhëna në selinë e policisë në mënyrë që të mundësojë reagime të shpejta dhe të sigurta nga oficerët e policisë. 

 

Ata u krijuan nga kompania Silicon Valley Knightscope dhe po përdoren në qytete të përzgjedhura rreth SHBA në vende të ndryshme, duke përfshirë qendrat, spitalet, stadiumet dhe fabrikat, sipas faqes së internetit të kompanisë. Pajisja synon të "veprojë si një palë sy shtesë në zona që policia nuk ka kohë për të monitoruar vazhdimisht. 

Gjithashtu mësohet se roboti do të jetë në gjendje të lëvizë trotuareve dhe të lexojë fraza për kalimtarët, të tilla si 'më falni' dhe një ditë e mbarë për ju. Aftësia e robotit për të përdorur mikrofonin për të penguar aktivitetin kriminal dhe lëvizshmërinë e tij për të patrulluar hapësira të mëdha të hapura, është një prej cilësive kryesore. 

 

Megjithëse autoritetet thonë se po ngrenë vetullat dhe pyetjet rreth çështjeve të privatësisë. Robocop, është gjithashtu i aftë të mbledhë pamjet dhe të dërgojë informacione në selinë e sigurisë, në mënyrë që të mund të reagojnë shpejt. 

 

Roboti është i pajisur me kamera 360-shkallë, WiFi, sensorë dhe mund të transmetojë video të drejtpërdrejta, të lexojë targat dhe të zbulojë njerëzit, qëllimi i të cilave është të dallojë një kalimtar të padëmshëm dhe një kriminel të mundshëm.


Më të lexuarat