Secondary Adv

10 qytetet me te ndotura ne bote per 2019

Share on Google+

Çdo vit, Organizata Botërore e Shëndetësisë publikon listën e qyteteve më të ndotura në botë dhe këtë vit, pothuajse të gjitha janë në Indi. 

 

Ndërsa lista kryesisht fokusohet në cilësinë e ajrit, ajo merr parasysh llojet e tjera të ndotjes. Jo vetëm që këto qytete përjetojnë një normë më të lartë të kushteve të vështira shëndetësore, por ndotja gjithashtu ka një efekt të rëndësishëm në klimë. 

 

Ngrohja globale është një fenomen që tashmë sa vjen edhe bëhet më shqetësues, teksa situata me ndotjen e lartë në mjaft vende të botës vijon të përkeqësohet. Le të hedhim një vështrim në disa nga qytetet botërore të cilat për fat të keq regjistrojnë norma të larta të ndotjes. 

 

1 Gurugram, Indi 

2 Ghaziabad, Indi 

3 Faisalabad, Pakistan 

4 Faridabad, Indi 

5 Noida, Indi   

6 Patna, Indi 

7 Kanpur, Indi 

8 Lucknow, Indi 

9 Lahore, Pakistan 

10 Dehli, Indi


Më të lexuarat