Secondary Adv

Ndertohet teleferiku i pare nderkufitar ne bote

Share on Google+

Pas projekteve të teleferikëve për qytetet e Gothenburgut dhe Amsterdamit, UNStudio është zgjedhur si fituesi i konkursit për teleferikun e parë ndërkufitar në botë.   

 

Projekti, i cili do të transportojë pasagjerë midis Blagoveshchensk, Rusi dhe Heihe, Kinë, gjithashtu përfshin hartimin e një stacioni terminali në krahun e rusisë. 

 

Ndërsa kapërcen kufirin natyror të lumit Amur, teleferiku Blagoveshchensk-Heihe do të jetë sistemi i parë i teleferikëve që do të bashkohet në dy vende dhe kultura, shpjegon Ben Van Berkel, themeluesi dhe arkitekti kryesor i UNStudio. 

 

Teleferiku Blagoveshchensk përmban dy linja dhe katër kabina, secila me një kapacitet prej 60 pasagjerësh dhe hapësirë ​​shtesë për bagazhe. Sistemet e teleferikëve sigurojnë një formë të re të transportit publik që është i qëndrueshëm, jashtëzakonisht i shpejtë, i besueshëm dhe efikas, vazhdon Van Berkel. 

Megjithëse kryesisht një zgjidhje pragmatike, teleferikët janë gjithashtu një mënyrë shumë e lindur për të udhëtuar pasi ato na mundësojnë të shohim qytetet tona në një mënyrë krejt të re. Sipas ekipit të projektimit, terminali i teleferikut është projektuar si një shprehje e lidhjes historike midis dy qyteteve, Blagoveshchensk dhe Heihe. 

Sidoqoftë, kur ngrihet me akull të trashë, lumi mbështet tregtinë dhe një larmi lidhjesh shoqërore. Për rrjedhojë, lumi u bë pikë e rëndësishme referimi për modelin fitues të UNStudio. Ndërtesa e merr këtë lidhje historike si një frymëzim për organizimin e programeve, materializimin, cilësinë hapësinore dhe pamjet e kuruara të të dy qyteteve. 

 

Ndërtesa e terminalit përmban një platformë të ngritur të shikimit mbi lumin drejt Heihe, ndërsa platforma e mbërritjes kornizon pamje nga Blagoveshchensk.


Më të lexuarat