Secondary Adv

V-Bat, droni radikal i marines Amerikane

Share on Google+

Marina e Sh.B.A po teston një lloj të ri droni radikal me distanca të gjata që mund të ngrihet dhe ulet vertikalisht, duke e bërë atë të përdorshëm nga gati kudo. 

 

Droni V-Bat, i cili kohët e fundit përfundoi një test fluturimi mbi Oqeanin Atlantik mund të pajiset me ngarkesa, të udhëtojë për tetë orë, dhe ka aplikime në mbikëqyrje, luftim, GPS, dhe më shumë. 

 

Në provën paraprake, V-Bat kaloi kufijtë e lartësisë së tij, duke u ngjitur në një lartësi prej 15,000 metra dhe duke u kthyer i sigurt. Fokusi për ekipin inxhinierik tani do të zhvendoset në përmirësimin dhe rafinimin e këtyre aftësive për të përmbushur edhe më mirë kërkesat e luftëtarëve. 

Karakteristika përcaktuese e V-Bat, ulja dhe ngritja vertikale, e bëjnë atë unik dhe në disa mënyra, më të aftë, sesa dronët e tjerë të përdorur në operacionet ushtarake. Ndërsa disa automjete pa pilot kërkojnë hapësirë ​​të bollshme për tu nisur, V-Bat kërkon vetëm një hapësirë ​​20x20 nga e cila mund të niset dhe të kthehet. 

 

Droni i operuar nga distanca përmes një tastiere, është gjithashtu e vetmja pajisje e tillë që funksionon në një motor të vetëm që shtyn një helikë. V-Bats ende nuk janë miratuar gjerësisht nga ushtria, por The Drive thekson që aftësitë V-Bats përshtaten fort në figurën e vizionit të Pentagonit për peizazhet gjithnjë e më shumë urbane. 

 

Në varësi të faktit nëse ushtria e përvetëson V-Bat në një shkallë më të madhe, teknologjia mund të gjejë rrugën e saj në aplikime të tjera më shtëpiake, nisur nga kostot më të ulëta dhe kërkesa e rritur.


Më të lexuarat