Secondary Adv

Nje asteroid kercenon Token ne 14 Shtator

Share on Google+

Një asteroid gjigant që mund të jetë dy herë më i madh se një nga ndërtesat më të larta në botë mendohet se do të kalojë pranë Tokës brenda tre javëve.    

 

Shkëmbi hapësinor gjigant quhet 467317 (2000 QW7) dhe do të jetë duke kaluar pranë Tokës me 14,361 milje në orë në 14 shtator. Nuk ka vend për panik për shkak se asteroidi do të ketë një distancë me Tokën që vlerësohet të jetë brenda 3.3 milionë milje. 

Sidoqoftë, në skemën madhështore të hapësirës kjo nuk është aspak një distancë e madhe, kështu që Nasa ende e konsideron atë si një "qasje të ngushtë". Ajo ka një diametër të vlerësuar diku nga 951 në 2133 metra, që do të thotë se është dy herë më i lartë se The Shard në Londër. 

 

Në fakt, nëse shkëmbi hapësinor do të ishte një ndërtesë në Tokë, do të ishte e dyta më e larta në botë. Çdo objekt i lëvizjes së shpejtë që vjen brenda rreth 4.65 milion milje konsiderohet të jetë "potencialisht i rrezikshëm" nga organizatat e kujdesshme të hapësirës. 

Elon Musk ka ngjallur frikë se Toka nuk do të jetë në gjendje të mbrohet kundër asteroideve gjigande me një nga tweet-et e tij të fundit. Miliarderi bëri komentin e frikshëm në përgjigje të një komenti të dhënë nga shoku i tij në lidhje me përgatitjen e Nasës për një shkëmb hapësinor përbindësh në hyrje, të quajtur sipas perëndisë egjiptiane të kaosit, Apophis. 


Më të lexuarat