Secondary Adv

Njihuni me hotelin e pare hapesinor per turistet

Share on Google+

Hoteli i parë hapësinor komercial i cili do të quhet Stacioni Hapësinor Von Braun, do të jetë më shumë si një anije lundrimi sesa një stacion i zakonshëm hapësinor.    

 

Fondacioni Gateway është duke dizajnuar hotelin e parë hapësinor në botë, Stacionin Hapësinor Von Braun, me qëllim që të vizitosh hapësirën të bëhet e arritshme nga të gjithë. 

 

Do të ketë gravitet, kuzhina me kapacitet të plotë, bare, dhe mobiljet të bera nga materiale natyrale dhe ngjyra. Përfundimisht, të shkosh në hapësirë do të jetë thjesht një mundësi tjetër që njerëzit do të zgjedhin për pushimet e tyre, ashtu si të shkosh në një lundrim, ose të shkosh në Disney World, u shpreh kompania. 

Për shkak se kostot e përgjithshme janë akoma kaq të larta shumica e njerëzve supozojnë se turizmi në hapësirë do të jetë në dispozicion vetëm për super të pasurit, por Fondacioni Gateway ka një qëllim që të bëjë udhëtimin në hapësirë të hapur për të gjithë. Qëllimi i fondacionit Gateway është që Von Braun të funksionojë deri në vitin 2025 me 100 turistë që vizitojnë stacionin në javë. 

 

Stacioni Hapësinor Von Braun do të ndërtojë në teknologji të përdorur në Stacionin aktual ISS, por hoteli në hapësirë do të ketë gravitet artificial duke e bërë vizitat dhe vendbanimin afatgjatë shumë më të rehatshëm. Stacioni do të përbëhet nga një rrotë me diametër 190 metra që do të rrotullohet për të krijuar një forcë gravitacionale të ngjashme me atë të ndjerë në Hënë. 

 

Rreth timonit do të jenë 24 module individuale të pajisura me akomodimin e fjetjes dhe funksione të tjera mbështetëse. Fondacioni Gateway dëshirojnë që vizitat në hotel hapësinor të jenë të rehatshme dhe synojnë të hedhin poshtë ambientet e shkëlqyera futuriste që shpesh shihen në filma në favor të një dekor më të njohur. 

Pasi të jetë ndërtuar Stacioni Hapësinor Von Braun, fondacioni Gateway synon të ndërtojë një stacion hapësinor edhe më të madh për të akomoduar kërkesën në rritje për vizita që ata parashikojnë.


Më të lexuarat