Secondary Adv

Nobe, makina me tre rrota qe parkohet vertikalisht

Share on Google+

Një makinë e re elektrike e quajtur Nobe 100 ka tre rrota dhe më e çuditshmja është që ajo mund të parkohet vertikalisht në mure.   

 

E cilësuar si makina më e qëndrueshme në botë, Nobe 100 nga Estonia thuhet se është plotësisht e përmirësueshme dhe e riciklueshme. 

 

Makina ka një shtrirje prej 260 km me një karikim të vetëm prej dy-orësh, dhe për shkak se është plotësisht elektrike, është e përjashtuar nga taksat rrugore dhe shumë kufizime parkimi. Makina peshon vetëm 600 kg, më pak se gjysma e peshës së Mini më i lehtë dhe mund të përshpejtojë nga 0-62mph në më pak se 6 sekonda, me një shpejtësi më të lartë prej 130 kmph. 

 

Nobe gjithashtu mund të drejtohet jashtë rrugës, me fuqinë që shkon në të tre rrotat e tij, duke e bërë atë teknikisht një makinë me të gjitha rrotat e përdorshme. Sidoqoftë, tipari më i pazakontë është teknologjia e tij e parkimit, i cili lejon që ajo të parkohet vertikalisht në anën e një muri duke përdorur një pajisje parkimi. 

 

Kjo është krijuar për të kursyer hapësirën rrugore dhe për të rritur sigurinë, sipas shefit ekzekutiv të kompanisë Roman Muljar. Nobe 100 është automjeti i parë i cili është me tre rrota të cilat i ka të gjitha funksionale, si dhe është makina më e qëndrueshme tregtare e disponueshme në treg.  

 

Qëllimi ynë ishte që menjëherë të shpikë makinën për një të ardhme më të gjelbër, dhe në të njëjtën kohë të festojë historinë e saj si një ikonë të projektimit, u shpreh kompania. Çmimi i makinës fillon nga 29.790 paund, me dhjetë të parat në dispozicion për porosi me një çmim në zbritje prej 23,997 paund.


Më të lexuarat