Secondary Adv

Makinat e se ardhmes nuk do kene pedale apo timon

Share on Google+

Waymo, njësia e makinave autonome të Google, po bën përpjekje për të hequr shumë tipare tradicionale të automjeteve, duke përfshirë pasqyrën, pedalet dhe timonin.   

 

Ajo i kërkoi Administratës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut të Autostradave (NHTSA) të 'hiqte menjëherë' pengesat rregullatore për automjetet duke kërkuar që ato të eleminojnë të gjitha tiparet tradicionale. 

 

Legjislacioni që kontrollon prodhimin e makinave dikton se ata duhet të plotësojnë më shumë se 70 standarde të sigurisë së automjetit, edhe nëse ato janë të tepërta. Waymo thotë se shumë rregulla nuk janë thelbësore për veturat, sepse ato punojnë dhe funksionojnë në një mënyrë krejtësisht të ndryshme për automjetet tradicionale. 

 

Waymo, Honda, Uber dhe Lyft, i kërkuan NHTSA përparim në rafinimin e rregullave për të ndihmuar në thjeshtimin e zhvillimit të makinave autonome. General Motors, i cili po punon gjithashtu për të zhvilluar automjete autonome, shtoi se është e domosdoshme që NHTSA të vazhdojë ta udhëheqë këtë dialog kritik me një ndjenjë urgjence në mënyrë që evolucioni i nevojshëm rregullator të mbajë ritmin e përparimit të teknologjisë. 

 

Sidoqoftë, NHTSA nuk ka në plan të rishkruajë librin e rregullave deri në Mars të vitit 2020. Ai do të përfshijë një rregullim të konkurrencës të shumë rregullave aktuale që kanë të bëjnë me thyerjen e automjeteve nëse okupuesit mund të përballen me drejtime të ndryshme sesa në makinat tradicionale. 

 

NHTSA gjithashtu po lufton me mënyrën se si dhe ku të provojë veturat që drejtojnë veturat për të siguruar se janë të sigurta. Agjensia po shqyrton nëse do të përdorë simulime ose telekomandë të jashtëm në provë.


Më të lexuarat