Secondary Adv

Ford do pajise modelet e ardhshme me projektore

Share on Google+

Modelet e ardhshme të makinave të Ford do të jenë të pajisura me një video projektor të vendosur në pjesën e pasme të bagazhit. 

 

Një patentë zbulon se sistemi do të lejojë që projektori të ndizet kur makina është e palëvizshme dhe të projektojë në një ekran pas automjetit. Njerëzit atëherë do të jenë në gjendje të shohin nga jashtë makinës çfarëdo që dëshirojnë.

Pamjet nga projekti tregojnë se si do të ishte ideale për netët e filmit, mbrëmjet e verës dhe se si mund të kthejë çdo vend të aksesueshëm në një kinema të hapur. Metodat e sakta se si do të funksionojë nuk dihen ende, kryesisht për shkak të natyrës paraprake të paraqitjes së patentës. Ford shkruan në patentën e vet: Përveç se mbështeten te transporti, automjetet gjithnjë e më shumë po përdoren si pajisje argëtuese për kampe dhe aktivitete të tjera në natyrë. 

 

Lidhur me mënyrën se si do të funksionojë projektori kompania shpjegon: Shpalosja e tanishme përfshin, ndër të tjera, një ashensor të rrotullueshëm midis një pozicioni të mbyllur dhe një pozicion të hapur, dhe një video projektor të montuar në derën që ngrihet të bagazhit. Video projektori është konfiguruar që të projektojë video në një drejtim larg automjetit kur ashensori është në pozicion të hapur.

Patenta u paraqit për herë të parë në Zyrën e Patentave dhe Markave të Tregut të Shteteve të Bashkuara (USPTO) në 2017 dhe tani është kategorizuar si 'në pritje'. Kompanitë e mëdha, përfshirë prodhuesit e automjeteve, paraqesin për qindra patenta çdo vit për të mbrojtur çdo ide të mundshme që mund të kenë.


Më të lexuarat