Secondary Adv

Krijohet diamanti i pare i shtypur ne 3D

Share on Google+

Përveç shkëlqimit, diamantët konsiderohen ndër strukturat më të forta në planet, duke u dhënë atyre një gamë të gjerë përdorimesh jashtë sferës së bizhuterive.   

 

Fortësia e një diamanti e bën atë të vlefshëm në një mënyrë tjetër, duke i dhënë atij një gamë të gjerë përdorimesh industriale, madje edhe duke u përdorur për të prerë, bluarur ose shpuar materiale të tjera. Shtypja 3D po ndryshon mënyrën se si ne projektojmë, ndërtojmë, jetojmë dhe hamë. 

Diamanti i shtypur 3D është një shembull i shkëlqyeshëm se si mund të përdoret përsëri prodhimi i aditivëve për të revolucionarizuar një industri. Mbi 70 përqind e diamanteve përdoren për aplikime industriale. Sidoqoftë, procesi mund të jetë edhe i kushtueshëm dhe kompleks, ndërsa krijimi i formave komplekse është pothuajse e pamundur. 

 

Duke përdorur këtë proces, Sandvik ka krijuar një mënyrë që lejon përdoruesit të kompozojnë 3D kompozita që mund të përshtaten, të bëra pothuajse për çdo detyrë, pa pasur nevojë për përpunim të mëtejshëm. Diamanti i shtypur Sandvik 3D u krijua duke përdorur procesin e shtypjes 3D të quajtur stereolithography. 

Një përzierje e saktë e pluhurit të diamantit dhe polimerit janë shtypur shtresë me shtresë duke përdorur dritën ultravjollcë. Diamanti ka një ngurtësi jashtëzakonisht të lartë, përçueshmëri të jashtëzakonshme të nxehtësisë, ndërsa gjithashtu posedon densitet të ulët, zgjerim termik shumë të mirë dhe rezistencë fantastike ndaj korrozionit. 

Përbërja e diamantit Sanvik ka një gamë të gjerë mbresëlënëse të aplikimeve në industri të panumërta që mbështeten në diamante për punime industriale, prodhuese dhe projektimi.


Më të lexuarat