Secondary Adv

Prezantohet Lamborghini Sian, makina me e shpejte e kompanise

Share on Google+

Lamborghini Sián është supermakina e parë hibride e kompanisë që hyn në prodhim, me një energji elektrike që e bën Lamborghinin më të shpejtë të të gjitha kohërave.     

Zbuluar përpara Frankfurt Motor Show 2019, Lamborghini Sián është modeli i parë hibrid i prodhuesit të makinave. Me një motor V12 785 kuaj-fuqi dhe një motor elektrik 34 kuaj fuqi, modeli hibrid prodhon një fuqi termike dhe elektrike të kombinuar prej 819 kuajfuqish (602 kilovat). 

 

Kjo e bën atë Lamborghini më të fuqishëm të prodhuar ndonjëherë. Sián përfshin aplikimin "e parë në botë" të një superkapacitori për hibridizim, i zhvilluar për të ruajtur 10 herë fuqinë e një baterie litium-jon. E vendosur ndërmjet kabinës dhe motorit, superkapacitori është tre herë më i fuqishëm se një bateri me të njëjtën peshë dhe tre herë më i lehtë se një bateri që prodhon të njëjtën fuqi. 

 

Duke peshuar vetëm 34 kilogramë, energjia elektrike e Sián është në gjendje të përshpejtojë nga zero në 62 milje në orë në nën 2.8 sekonda, duke ofruar raportin më të ulët ndonjëherë të peshës ndaj fuqisë së familjes Lamborghini V12. 

 

Mund të arrijë një shpejtësi të lartë prej mbi 217 milje në orë, duke fituar emrin e tij Sián, që përkthehet në flash ose rrufe. Lamborghini Sián gjithashtu krenohet me një sistem frenimi rigjenerues, duke lejuar që sistemi i ruajtjes së energjisë të makinës të jetë plotësisht ngarkuar çdo herë që frenon automjeti.   

Dizajn gjashtëkëndor për të cilin Lamborghini është i njohur, përfshirë 6 drita gjashtëkëndore të pasme të frymëzuara nga Countach. Makina ka një front të ulët me një ndarje të integruar të fibrave të karbonit në parakolpin e përparmë, i cili shoqërohet me fenerët në formë Y, të krijuar fillimisht për Lamborghini Terzo Millennio. 

 

Një seri e kufizuar prej vetëm 63 modele të Lamborghini Sián janë duke u prodhuar, për nder të vitit themelues të kompanisë, 1963. Secili nga 63 modelet do të jetë i stiluar individualisht nga pronari i tij për ta bërë secilin unik.


Më të lexuarat