Secondary Adv

Njerezit se shpejti mund te komunikojne permes trurit

Share on Google+

Njerëzit së shpejti mund të komunikojnë në heshtje duke përdorur çipe të cilat do të mundësojnë leximin e mendjes, pretendojnë shkencëtarët.  

 

Rritja e hulumtimeve për telepatinë njerëzore do të thotë që të flasësh me zë të lartë mund të jetë një gjë e së kaluarës. Ne tashmë komunikojmë pa folur mbi aplikacione si WhatsApp dhe iMessage. 

 

Por njerëzimi së shpejti mund të kalojë në një komunikim plotësisht të heshtur duke përdorur çipa të vendosur në trurin tonë. Për të na çuar në nivelin e ardhshëm, për sa i përket asaj që mund të arrijnë qeniet njerëzore, komunikimi nga truri në tru dhe ndërfaqet kompjuter-tru janë në thelb një përparim përgjatë këtyre linjave, u shpreh një prej shkencëtarëve. 

Mund të tingëllojë si një ide e bezdisshme, por para të mëdha po harxhohen në teknologjinë e leximit të mendjes. Miliarderi SpaceX, Elon Musk ka ngritur një kompani të quajtur Neuralink që premton telepati. Projekti i tij do të përdorë "fijet" për leximin e trurit për t'ju kthyer në një gjeni, dhe madje do t'ju lejojë të kontrolloni pajisjet tuaja vetëm me një mendim, duke bashkuar mendjen tuaj me inteligjencën artificiale. 

 

Musk thotë se teknologjia do të "shpëtojë racën njerëzore" duke na ndihmuar të tejkalojmë makinat super inteligjente të së ardhmes. Shkencëtarët e Neuralink zbuluan se ata planifikojnë të përdorin "fije" të vogla për të krijuar ndërfaqet e tyre të makinerisë me tru, të cilat do të implantohen përmes një vrimë të shpuar në kafkë. 

Ato do të ishin në gjendje të transmetojnë të dhëna, ashtu si kabllot e një kompjuteri, në dhe jashtë trurit tuaj. Si dhe për të ruajtur trurin tonë dhe duke na dhënë inteligjencë të ngritur, teknologjia premton të ndihmojë njerëzit me dëmtim serioz të trurit, sipas Musk.


Më të lexuarat