Secondary Adv

Arcelik sjell lavatricen e pare me filter mikroplastik

Share on Google+

Kompania pas disa prej markave kryesore të Evropës për pajisje shtëpiake ka zbuluar lavatriçen e parë në botë me një filtër mikroplastik të integruar.  

 

Arcelik, kompania mëmë e Beko dhe Grundig, njoftoi makinën e re larëse në IFA 2019 në Berlin dhe tha se do të shpërndahej tek klientët në vitin 2020. 

 

Teknologjia e saj e filtrimit me mikrofibër do të vihet gjithashtu në dispozicion të konkurrentëve në industri, për t'i inkurajuar ata për të shpëtuar mjedisin. Më shumë se një milion fibra janë shpërndarë përmes kullimit dhe përfundojnë në oqeane pas çdo ngarkese të vetme larjeje. 

Këto mikrofibra pastaj gëlltiten nga peshqit dhe kafshët e tjera detare përpara se të gjejnë rrugën e tyre në zinxhirin tonë ushqimor. Teknologjia e re do të bllokojë 90 përqind të mikrofibrave nga hyrja në burimet e ujit, me kutinë e filtrimit, të vendosur në sirtarin e pastrimit, duke filtruar ujin para shkarkimit. 

 

Kompania shprehet se njerëzimi përballet me një krizë globale duke dëmtuar dhe shkatërruar mjedisin me një ritëm më të shpejtë sesa mund të rigjenerohet vetë. 

 

Kjo teknologji është një nga risitë më të rëndësishme që del nga Arcelik dhe ka potencialin të krijojë një ndryshim të gjerë dhe të rëndësishëm në botën tonë. Makina larëse ishte vetëm një nga pajisjet ekologjikisht miqësore të zbuluara nga kompania.  


Më të lexuarat