Secondary Adv

Apple sjell Iphone 11, bie vlera e modeleve te tjera

Share on Google+

Para se të nxitoni për të blerë iPhone 11, Phone 11 Pro, ose iPhone 11 Pro Max, le të hedhim një vështrim se cili model iPhone pëson humbje në vlerë.  

 

Me 699 dollarë, iPhone 11 i ri duket një çmim i përkryer për hedhjen e parë në treg. Është 50 dollarë më lirë se çmimi i lëshimit të iPhone XR, 749 dollarë, i cili është faturuar si opsioni "i përballueshëm" i vitit të kaluar kur krahasohet me iPhone XS.

 

Nëse po kërkoni të kurseni edhe më shumë, Apple njoftoi se iPhone XR do të shitet me një çmim të ulët prej 599 dollarë. Apple zakonisht ul çmimin e modeleve të vitit të kaluar nga 100 dollarë secila. Sidoqoftë, këtë vit  iPhone XR ulet me 150 dollarë. Eventi i Apple ishte mjaft befasues, pasi  vlerat e ulëta të çmimeve të iPhone 11 dhe iPhone XR të Apple e kanë zënë në befasi tregun e rishitjes.  

Çmimet e zvogëluara të shitjes me pakicë të modeleve të vjetra pa dyshim që do të përshpejtojnë zhvlerësimin e vlerave të rishitjes së iPhone në treg, thotë Turner. Këtë vit, Apple hoqi iPhone 7 nga dyqanet e tij dhe po mban iPhone 8 si modelin e tij më të lirë me 449 dollarë. Sidoqoftë, nëse buxheti juaj është në atë interval, fitimi juaj më i mirë sipas analizës së BankMyCell mbi tregun e shitjeve, është të blini një iPhone XR të përdorur ose të rinovuar ose iPhone X. 

Në fakt, nëse jeni vërtet duke kërkuar të kurseni para, iPhonet e përdorura janë rruga e duhur. Ndërsa iOS i ri 13 do të mbështesë telefonin, iPhone 6S është modeli më i vjetër që do të mbështesë. Nëse Apple vazhdon me mënyrën e saj të zakonshme për të bërë gjëra, versioni i ri i iOS vitin e ardhshëm ka të ngjarë ta shndërrojë 6S.


Më të lexuarat