Secondary Adv

Nissan prezanton makinen elektrike futuristike

Share on Google+

Prodhuesi japonez i makinave, Nissan, ka zbuluar një koncept të ri makine elektrike kompakte, ose ndryshe me përmasa të vogla, të quajtur IMk.  

 

Automjeti me ngjyrë bakri, i cili përmban platformën e re EV të markës, lë të kuptohet për drejtimin e ri të gjuhës së dizajnit të Nissan.   

 

Koncepti pasqyron një estetike minimale dhe mbështetet në filozofinë e re të dizajnit të Nissan, të cilën e quan 'futurizëm japonez pa kohë.' Përgjatë gjithë projektimit, Nissan ka përfshirë detaje që i referohen automjeteve dhe materialeve tradicionale. Ne kemi përfshirë ADN-në japoneze në modelimin e IMk, shpjegon Satoru Tai, drejtor ekzekutiv i Nissan. 

Për shembull, parakolp, rrota, goma, dritare, llamba të pasme dhe elementë të tjerë janë marrë nga modelet e rrjedhshme të Mizuhiki, një spango e hollë e bërë nga letra japoneze. Brenda kabinës së konceptit IMk, Nissan dëshironte të krijonte një hapësirë ​​që është e ngjashme me një kafene apo një sallë pritjeje. 

 

Ajo përmban një ndenjëse në stilin e stolit me një strukturë të zbehtë dhe tapiceri me ngjyra të lehta në dashboard dhe seksione të dyerve. IMk përdor një platformë të re plotësisht elektrike nën të dhe teknologjia gjysmë-autonome e Nissan do të thotë që mund ta parkosh në distancë nga smartphoni. 

 

Drejtuesit gjithashtu mund të lidhen me makinën me një smartphone për të vërtetuar identitetin e tyre, të aplikojnë automatikisht cilësimet personale siç janë pozicioni i ndenjëses, ndriçimi i brendshëm dhe kontrollet e klimës, përpara se të planifikojnë udhëtimin e tyre.


Më të lexuarat