Secondary Adv

Syzet AR se shpejti mjet pune per inxhinieret

Share on Google+

Syzet e realitetit virtual së shpejti mund të jenë një mjet mjaft i përdorur pune për inxhinierët pasi do të zëvendësojnë manualet e riparimit.   

 

Fieldbit, një kompani e prodhimit të teknologjisë, ka zhvilluar një aplikim AR të synuar për inxhinierë dhe specialistë të riparimit në terren që do të shfaqin udhëzime për mënyrën e funksionimit të makinerive dhe riparimin e pajisjeve industriale që funksionojnë keq drejtpërdrejt në fushën e shikimit të dikujt.

  

Teknologjia lejon një inxhinier të shohë një udhëzim të drejtpërdrejtë nga syzet e një punëtori në tokë dhe të vendos udhëzime specifike në mjedis për t'i udhëhequr ata përmes një procedure mirëmbajtjeje ose riparimi.

Teknologjia e Fieldbit u jep teknikëve dhe inxhinierëve një bazë të dhënash të pasur informacioni për lundrimin në objektet e trajtimit të ujit. Mjeti AR zbulon rreziqet e mundshme të mos funksionimit, tregon leximet nga matëset e largëta që përndryshe do të ishin shumë të vogla për tu parë, dhe tregon për makineritë nëse po funksionojnë nën optimalen ose kanë nevojë për riparim. 

 

Fieldbit përqendrohet në softuer dhe mund t'i përshtasë mjetet e tij në një numër syzesh të ndryshme AR në varësi të nevojës. Muajin e kaluar, IKEA lëshoi ​​një aplikacion të quajtur Place, i cili lejon përdoruesit të vendosin prodhuesit dixhitalë të mobiljeve në shtëpitë ose apartamentet e tyre duke përdorur aparatin e telefonit.


Më të lexuarat