Secondary Adv

Roboti i shperndarjes qe mund te ngjise shkallet

Share on Google+

Kina dhe Japonia kanë vënë në punë një flotë të robotëve të shpërndarjes për një program provë në Bejing dhe Shenzhen.   

 

Gjigandi i shpërndarjes së ushqimit Meituan-Dianping ka bashkëpunuar me 10 hotele dhe ndërtesa zyrash për të provuar një robot të ri të shpërndarjes për të kryer dërgesa ushqimore studentëve dhe punonjësve të zyrës në tavolinat e tyre ose dhomat e konvikteve.  

Në dallim nga robotët e tjerë të shpërndarjes, këto variante janë krijuar për të lëvizur në ashensorë dhe shkallë për të sjellë porosinë direkt në derën tuaj, dhe ata e bëjnë këtë me një buzëqeshje. Robotët mund të ngjiten në ashensorë ashtu edhe në shkallë.  

Deri në vitin 2025, Meituan pret që të ofrojë tre herë më shumë ushqim sesa aktualisht, dhe pret të punësojë dhe 30,000 deri 35,000 punëtorë të shpërndarjes njerëz që të punojnë së bashku me robotët. Në Japoni, kompanitë po kthehen te robotët duke bërë që fuqia punëtore vlerësohet të jetë zvogëluar me 20% deri në vitin 2040. 

 

Në Shtetet e Bashkuara, kompania Domino ishte ndër të parat që hyri në tregun e automatizuar të shpërndarjes së ushqimit kur filloi të përdorë kamionë të vegjël robotikë për të shpërndarë picat në një program pilot në Teksas. 

 

Në Mbretërinë e Bashkuar, si Tesco ashtu dhe Co-Op kanë filluar një program eksperimental për të bërë dërgesa duke përdorur robotë të vegjël të pajisur me GPS, të cilat gjithashtu mund të pilotohen nga një njeri në një qendër kontrolli.


Më të lexuarat