Secondary Adv

Projekti per rindertimin e ures Morandi, ja kur hapet

Share on Google+

Bazuar në ritmin e tanishëm të ndërtimit, ura e dëmtuar Polcevera në Xhenova, do të hapet për trafikun para se hetuesit të identifikojnë shkakun e shembjes së saj.  

 

Viadukti 1.1 kilometër i gjatë do të hapet pranverën e ardhshme, muaj para përvjetorit të dytë të shembjes së pjesshme të strukturës së vjetër të betonit, pas tensionit që shkaktoi 43 vdekje dhe ndërprerje të lidhjeve në të gjithë qytetin port. 

 

Projektuar nga arkitekti vendas Renzo Piano, kuverta e vazhdueshme e kutisë së çelikut do të ulet në 18 skelat për të formuar rrugicën e re 1.067 metra të gjatë rreth 45 m të lartë. 

 

Duke kaluar lumin Polcevera dhe hekurudhën ngjitur, dy hapësira qendrore do të jenë të gjata 100 m ndërsa shumica e të tjerëve do të jenë gjysma e asaj gjatësie. Kuverta aerodinamike do të jetë rreth 27 m e gjerë, gati 5 m e thellë dhe në krye me 27 cm beton të hedhur në mënyrë komplekse. 

 

Dhjetorin e kaluar, katër muaj pas rënies, komisioneri dha kontratën 222 milion dollarë PerGenova, e cila është në pronësi të barabartë nga kontraktori më i madh i vendit, Salini Impregilo SpA, dhe njësia ndërtimore e ndërtuesit të anijeve të kontrolluar nga shteti. 

Fincantieri SpA Fincantieri Infrastruktura po merret me prodhimin dhe ngritjen e afro 17,000 tonëve të punimeve të çelikut ndërsa Salini Impregilo është përgjegjëse për punimet e betonit dhe themeleve. 

 

Afati i planit ndërtimor 12-mujor do të jetë i vështirë për t'u arritur, thotë kompania, por ende shpreson të përfundojë projektin pranverën e ardhshme.


Më të lexuarat