Secondary Adv

Projekti i vilave vertikale ne Alanya

Share on Google+

E vendosur në një nga zonat më të bukura të Alanya, projekti Vertical Village është planifikuar të jetë një kompleks banimi.   

 

Zona ka një pamje unike të një vargu të gjelbër malor përreth, dhe vijës bregdetare të mrekullueshme përpara. 

 

Të rrethuar nga blloqe banimi tipike, ne menduam për një lloj tjetër kombinimi të njësive individuale, duke vërejtur ndërveprimin shoqëror dhe atmosferën e krijuar, u shpreh firma projektuese. 

 

Draftet e para synonin të gjeneronin një formë koherente, të lëviznin përgjatë shpatit dhe të drejtoheshin drejt pikëpamjeve të ndryshme rreth zonës. Nga ana tjetër, studimi i morfologjisë së blloqeve të banimit në Alanya, na bëri që ta konsiderojmë çatinë e pjerrët si një element thelbësor. 

 

Si rezultat, zhvillimi i formës ishte një kombinim i çative të pjerrëta, të shtrira në të gjitha katet dhe gjithashtu strukturat në formë kubi të bashkangjitura. Në këtë rast, çdo njësi ka një sens të zotërimit të një çatie unike individuale. 

Ky kombinim gjithashtu siguron të gjithë kompleksin me zona të veçanta të përbashkëta për të inkurajuar bashkëveprimet shoqërore. Në fund të fundit, i gjithë kompleksi përfaqëson një kombinim të llojeve të ndryshme të vilave, duke punuar të gjitha së bashku në një përbërje koherente. 


Më të lexuarat