Secondary Adv

Nje unaze smart qe kontrollon pajisjet Apple

Share on Google+

Apple ka paraqitur një patentë për një unazë elektronike inteligjente që mund t'ju lejojë të kontrolloni pajisjet e tjera pa i prekur ato.    

 

Dizajni për unazën përfshin një ekran me prekje, komandën e zërit, kontrollin e gjesteve të dorës dhe më shumë. 

 

Patenta e Apple titullohet "Pajisjet, metodat dhe ndërfaqet e përdoruesit për një pajisje elektronike informatike të veshur". Ai përfshin vizatime të dizajnit të mundshëm dhe liston karakteristikat e synuara si një burim energjie i rimbushur dhe një transmetues wireless. Unaza është projektuar të vishet në një gisht dhe nuk duket të jetë një produkt i pavarur.

Përkundrazi, ajo synon të përmirësojë përvojën e përdoruesit të pajisjeve më të mëdha si iPhone dhe iPad. Apple  sugjeron që mbajtja e një iPhone të iPad për një kohë të gjatë mund të lodhë disa përdorues dhe thotë se Apple Ring mund të jetë një mënyrë më efikase për të kontrolluar ato pajisje nga një distancë. 

Gjigandi i teknologjisë beson se në një situatë të rrezikshme pajisja e unazës mund të jetë një mënyrë më e sigurt dhe më e matur për një përdorues për të marrë ndihmë. Apple nuk është i vetmi që ka projektuar idenë e një unaze të zgjuar. Amazon së fundmi zbuloi Echo Loop, një unazë e zgjuar që përdor Alexa. 

 

Pajisja është e ngjashme me altoparlantin e zgjuar, por në vend të kësaj është mbështjellë rreth gishtit. Aktualisht është në dispozicion vetëm në SH.B.A. dhe ka një çmim hyrës prej 129,99 dollarë. Gjigandë të tjerë të teknologjisë gjithashtu janë duke u hedhur në bandë pa duar.


Më të lexuarat