Secondary Adv

Krijohet bateria e padjegshme litium-jon

Share on Google+

Studiuesit kanë zhvilluar një bateri zjarrduruese të litium-jonit që mund ti kishte kursyer miliarda dollarë Samsung gjatë problemit me baterinë e Galaxy Note 7.  

 

Dizajni fleksibël përdor një polimer më të sigurt, sesa toksina të ndezshme, duke eleminuar mundësinë e djegies. Një risi e re thuhet se lufton defektin që goditi Note 7 të Samsung, pasi disa nga aparatet u dogjën spontanisht si rezultat i mosfunksionimit të baterisë.

 

Në hulumtimin e botuar së fundmi, ekipi, detajon zbulimin e tij të fundit: një klasë e re e elektroliteve 'ujë në kripë' dhe 'ujë-në-bisalt' Referuar si WiS dhe WiBS, që kur përfshihen në një matricë polimeri, zvogëlojnë aktivitetin e ujit dhe rrisin aftësitë e energjisë së baterisë dhe ciklin e jetëgjatësisë.  

Dizajni i ri përfundimisht eliminoi qëllimin nga çdo tretës i ndezshëm, toksik dhe shumë reaktiv që përdoret në bateritë aktuale Li-jon, duke e bërë atë një alternativë të sigurt, të fuqishme.  

 

Bateritë e Li-joneve janë tashmë një prani e vazhdueshme në jetën tonë të përditshme, nga telefonat deri te makinat tona, dhe vazhdimi i përmirësimit të sigurisë së tyre është parësore për avancimin e mëtejshëm të teknologjisë së ruajtjes së energjisë, tha Gerasopoulos.Faktorët e formës së baterisë Li-jon nuk kanë ndryshuar shumë që nga komercializimi i tyre në fillim të viteve 1990. 

Ne ende përdorim të njëjtat lloje të qelizave cilindrike ose prizmatike. Elektroliti i lëngshëm dhe paketimi i kërkuar hermetik kanë shumë lidhje me këtë. Përpjekjet e ekipit tonë në përgjithësi janë përqendruar në zëvendësimin e lëngut të ndezshëm me një polimer që përmirëson sigurinë dhe faktorin e formës.


Më të lexuarat