Secondary Adv

Fitimet e Apple rane me 9 per qind ne 2019

Share on Google+

Rënia e shitjeve të iPhone të Apple ka vazhduar edhe me prezantimin e modeleve të saj më të fundit, iPhone 11 dhe 11 Pro.  

 

Në një deklaratë lidhur me fitimet e kompanisë që vijnë nga shitja e iPhone në 2019, Apple njoftoi se të ardhurat nga iPhone për Q4 2019 kishin qenë 33.4 miliardë dollarë, një rënie prej nëntë përqind krahasuar me shitjet për Q4 2018. 

Megjithatë CEO Tim Cook, vuri në dukje se kjo ishte rënie më e vogël krahasuar me atë prej 15 për qind midis Q4 2017 dhe Q4 2018. Përkundër ftohjes së shitjeve të iPhone, Apple raportoi të ardhura të larta prej 64 miliardë dollarë për tremujorin. 

Fitimet erdhën në vlerën e valutës nga lufta tregtare e Donald Trump me Kinën, e cila Cook vlerësoi se i kushtoi kompanisë një shtesë prej 1 miliardë dollarë. Apple ia atribuoi suksesin e saj rritjes 50 përqind të të ardhurave në biznesin e saj të pajisjeve që vishen, të cilat përfshijnë kufje Apple Watch, AirPods dhe linjën Beats. 

Apple thotë se biznesi i pajisjeve që vishen tani është afërsisht në të njëjtën madhësi si biznesi i tij Mac. Një tjetër nxitës kryesor i rritjes ishte biznesi i Shërbimeve në zhvillim të kompanisë, i cili përfshin App Store, iCloud, Apple Music, Apple Arcade, Apple TV +, Apple Pay dhe Apple Card, një kartë krediti e re me porosi e prezantuar në Mars. 

Kompania thotë se tani ajo ka 260 miliardë dollarë para cash, më shumë se dyfishi i PBB-së së Porto Riko. Pas një numri rregullimesh, kompania ka 108 miliardë dollarë borxhe. 


Më të lexuarat