Secondary Adv

Hyundai prezanton kamionin autonom me hidrogjen

Share on Google+

Hyundai ka prezantuar një kamion të rëndë vetëdrejtues, të fuqizuar nga hidrogjeni, i cili duket si një tren i shpejtësisë së lartë.  

 

Por dizajni i tij i lëmuar, pa dyert ose derë në dukje, shton kuriozitetin mbi mënyrën se si mund të futesh në të. 

Megjithëse mund të mos jetë e qartë menjëherë, pasagjerët në të vërtetë mund të përdorin një derë rrëshqitëse dhe shkallë të palosshme për të hyrë në automjet, të cilat fshihen në të. 

I vetmi produkt i emetuar i kamionit është uji, i emetuar nga gypi në pjesën e pasme, që do të thotë se mund të ndryshojë në mënyrë drastike nivelet e ndotjes të krijuar në rrugë. Koncepti për HDC-6 Neptune mund të duket futurist, por sipas vizionit të kompanisë rrugët e botës do të përmbyten nga automjetet elektrike menjëherë në vitin 2030. 

Zbuluar dje në North American Commercial Vehicle Show, modeli është përgjigjja e Hyundai për një kamion transporti me energji të pastër. Pavarësisht se është një koncept pa shofer, dizajni i hollësishëm përmban një sallë pritjeje të madhe me ulëse në kabinën e kamionit, së bashku me një shkallë spirale dhe një derë rrëshqitëse. 

Për më tepër, automjeti i gjelbër madje thith ajrin e ndotur dhe e pastron atë ndërsa shkon së bashku me një seri filtrash. Përveç karburantit të qëndrueshëm të përdorur për kamionin, Hyundai Translead gjithashtu po hedh një njësi frigoriferike që lëshon karbon të ulët, Nitro ThermoTech. 

 

Do të jetë një nga rimorkiot e para që përdor një sistem të teknologjisë së ftohjes së azotit kriogjenik dhe do të ketë një gjurmë karboni deri në 90 përqind më të vogël se një njësi tradicionale. 


Më të lexuarat