Secondary Adv

Huawei mund te rifitoje aplikacionet e Google

Share on Google+

Gjërat po shkojnë mjaft mirë për Huawei dhe tani, falë një seri përjashtimesh speciale të ardhshme nga qeveria e SHBA, ato mund të përmirësohen.  

 

Përjashtimet, të cilat pritet të njoftohen shumë shpejt, mund të lejojnë që aplikacionet e Google të përdoren edhe në smartphone të Huawei përsëri. 

Deri më tani janë paraqitur 260 kërkesa për të kërkuar një licencë të veçantë për të tregtuar me prodhuesin e madh kinez të smartphone, tha sekretari i Tregtisë Wilbur Ross në një intervistë. Ndërsa Ross gjithashtu tha që këto do të arriheshin shumë shpejt, ai paralajmëroi se qeveria e Shteteve të Bashkuara nuk është e garantuar t'i lejojë të gjithë ata. 

Një prej kërkesave besohet të jetë nga Google. Nëse jepet, ky do të ishte një lajm i shkëlqyeshëm për Huawei, pasi do të ishte në gjendje të mundësonte edhe një herë aplikacionet dhe shërbimet e Google Play në smartphone të tij. 

Problematika aktuale e Huawei nisi në gusht të vitit të kaluar kur Donald Trump nënshkroi Aktin e Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare, duke ndaluar firmat e Sh.B.A-së që të tregtojnë me kompaninë për shkak të shqetësimeve të sigurisë kombëtare. 

Problemet lidhen gjithashtu me një luftë të vazhdueshme tregtare midis administratës Trump dhe Kinës. Për të ndihmuar kompanitë amerikane, administrata Trump ka thënë se do të lejojë përjashtime për një grup të përzgjedhur ndërmarrjesh, duke i lejuar ata të bëjnë tregti edhe një herë me Huawei.


Më të lexuarat