Secondary Adv

iPhonet e ardhshem do jene te veshur me ekran

Share on Google+

Patenta e ri-paraqitur nga Apple për një iPhone të mbështjellë me ekran nënkupton që kompania ende planifikon të përdorë teknologjinë në dizajnet e ardhshme.   

 

Në 2013 Apple patentoi një ekran 360 gradë që shtrihet në të gjitha anët e telefonit, duke shndërruar hapësirën e tepërt në një ekran të dytë. 

Gjigandi i teknologjisë pretendoi se kjo do t'i lejojë përdoruesit të luajnë lojëra ose të shikojnë video nga të dyja anët dhe të shfaqin foto në një shfaqje të vazhdueshëm rreth iPhone të tyre, i cili imiton një përvojë 3D. 

Patenta përshkruan një lakim të vazhdueshëm xhami rreth pjesës së përparme dhe të pasme të telefonit, duke detajuar: Struktura transparente formon një lak të vazhdueshëm përreth pajisjes elektronike. Në patentën origjinale, Apple nënvizon se është e zakonshme që prodhuesit të lënë 'anët dhe sipërfaqet e pasme të pajisjes të papërdorura ose më së miri të konfiguruara me butona me vendndodhje fikse dhe funksionalitet. 

Sidoqoftë, nëse do të zbatohej kjo teknologji e re nuk do të rritet madhësia e telefonit, vetëm përvoja e shikimit të përdoruesit. Për shembull, një ekran fleksibël mund të paloset në atë mënyrë që të formojë një lak të vazhdueshëm në mënyrë që imazhet të mund të paraqiten në një mënyrë të mbështjelljes, në të cilën pamjet duket se janë në një prezantim në një lakim të vazhdueshëm. 

Ilustrimi kryesor në patentë tregon një variant me ikonat e aplikacionit që përfshijnë gjerësinë e ekranit, si në iPhone ashtu edhe përgjatë pjesës së poshtme. Apple shpjegon se ky dizajn mund të lejojë deri në pesë ikona të përfshira në secilën rresht të ekranit, që do të thotë se përdoruesit nuk do të kishin më nevojë të rrëshqasin pa qëllim për të gjetur një aplikacion specifik. 


Më të lexuarat