Secondary Adv

Kia Futuron, makina e mbuluar me xham panoramik

Share on Google+

Kia ka zbuluar konceptin e saj të ri Futuron, një automjet elektrik me dy dyer, i cili shfaq një dizajn unik me çatinë e gjitha prej xhami panoramik. 

 

Duke bërë debutimin e saj publik në ekspozitën ndërkombëtare të importit të Kinës në Shanghai, koncepti është ndërtuar rreth një pjese qëndrore të vetme, të fortë 360 gradë, e mbështjellë me sipërfaqe të jashtme të guximshme dhe moderne, dhe me një dizajn të brendshëm fleksibël, të teknologjisë së lartë. 

Me një gjatësi 4,850 mm, 1,550 mm lartësi, dizajni është përputhur me një trup të ulët të përkulur për të krijuar një qëndrim dinamik, të sigurt. Një bateri me kapacitet të lartë është montuar në trupin e automjetit, poshtë dyshemesë së kabinës, duke siguruar energji elektrike për katër motorë elektrikë të fuqishëm në rrota. 

Kia ka përdorur elementë të ndryshëm të strukturës dhe dizajnit të automjetit për të nxitur një lidhje dhe ndërveprim të rëndësishëm midis makinës dhe shoferit. Çatia e konceptit është një xham panoramik në formë diamanti, i cili vendoset në pjesën qëndrore të automjetit. Pjesa e përparme e futuronit riinterpreton grilën e hundës "tigër" të Kia, ndërsa ruan parimin themelor të projektimit. 

Dizajnerët e Kia kanë zgjeruar kufijtë, duke e zgjeruar formën përgjatë pjesës së përparme të makinës për të krijuar një fytyrë të përmbajtur, por edhe elegante ‘tigër’ që plotëson fenerët. Në brendësi, kabina përfshin dy ulëse të përparme fleksibël.  


Më të lexuarat