Secondary Adv

Adidas do prodhoje kepucet e para ne hapesire

Share on Google+

Kompania e veshjeve është partnerizuar me Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor për të eksploruar inovacionin dhe performancën e prodhimit në mikrogravitet.

 

Firma planifikon të provojë teknologjinë Boost e cila mban firmën e saj në formën e peletit dhe atleteve në bordin e anijes SpaceX në një mision të ardhshëm ngarkesash. Adidas ka punuar më parë me ISS.

Firma dorëzoi topa futbolli nga misioni i ngarkesave SpaceX CRS-18 në fillim të këtij viti. James Carnes, Zëvendës President i Strategjisë së Markave për Adidas, tha: Bashkëpunimi me Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar do të ndihmojë Adidas të vendosë standarde të reja në inovacionin e performancës.  

Ky partneritet jo vetëm që na lejon të bashkë-krijojmë përmirësime në performancën sportive, por të eksplorojmë proceset dhe modelin që mund të jenë të zbatueshëm për përpjekjet e përkushtuara të Adidas edhe në qëndrueshmëri. 

Për testet e ardhshme, kompania e veshjeve planifikon të nisë teknologjinë e saj Boost në hapësirë ​​duke dërguar këpucë Boost brenda një misioni ngarkesash SpaceX, i cili do të fillojë testimin në vitin 2020. Kushtet unike të hapësirës ofrojnë mjedisin ideal për të zbuluar të panjohurën, u shpreh Agjensia hapësinore.

Një kompani verë me bazë në Luksemburg dërgoi 12 shishe verë të kuqe në anije që do të vjetërohen për një vit të tërë në emër të shkencës. Studiuesit janë vendosur të studiojnë se si mungesa e gravitetit dhe rrezatimi hapësinor ndikojnë në procesin e plakjes, me shpresën për të zhvilluar aromë dhe veti të reja për industrinë ushqimore. 


Më të lexuarat