Secondary Adv

Tete kullat qe lidhen nga nje strukture horizontale

Share on Google+

Pas tetë viteve të projektimit dhe ndërtimit, Safdie Architects është drejt përfundimit të tetë kullave të larta të cilat lidhen sëbashku nga një kullë horizontale.   

 

I vendosur brenda rajonit të dendur e mjaft të zhvilluar Yuzhong në qytetin kinez, kompleksi me përdorim të përzier kombinon zyra, banesa, hotel, ambjente të shitjes me pakicë dhe objektet rekreative në një sipërfaqe prej 22,7 hektarë. 

Kompleksi është i vendosur në rrjedhën e lumenjve Yangtze dhe Jialing, vendi historikisht i rëndësishëm i cili ishte dikur shtëpi për hyrjen më të rëndësishme të qytetit dhe hyrjen zyrtare perandorake në qytet: Chaotian Gate. Chongqing është një nga qytetet me rritje më të shpejtë dhe më të dendur në botë, me një popullsi më të madhe metropolitane prej mbi 30 milion. 

Një fazë hapjeje e kompleksit filloi në Shtator 2019 me zbulimin e një galerie me pakicë pesë-katëshe dhe vazhdon në fillim të vitit 2020, duke kulmuar me hapjen e 'Kristalit', një gradaçelë horizontale 300 metra e ngritur 250 metra mbi tokë, e cila shtrihet në katër nga tetë kullat e projektit. 

Projekti është bashkëpunimi i katërt arkitektëve me Capitaland, një nga zhvilluesit më të mëdhenj të pasurive të patundshme të Azisë. Me një sipërfaqe të ndërtuar mbi 1 milion metra katrorë, projekti është një nga projektet më të mëdha dhe më komplekse të Safdie Architects deri më sot. 

Pesë nga tetë strukturat vertikale janë banuese, me një tjetër që shërben si një kullë e dedikuar për zyra. Dy strukturat e mbetura përfshijnë një kullë me përdorim të përzier me hapësirë ​​zyre dhe apartamente të shërbimit, dhe një tjetër me zyra dhe një hotel. 


Më të lexuarat