Secondary Adv

Nje rrjet nentokesor per shperndarjen e pakove

Share on Google+

Një kompani Britanike ka vendosur të instalojë një rrjet tunelesh nëntokësore që mund të shpërndajnë më shumë se 600 milion pako në vit vetëm në Londër. 

 

Një seri tunelesh do të transportonin 72,000 ngarkesa në orë secila duke mbajtur katër pako përgjatë një pike magnetike, e cila i shtyn ato përpara me shpejtësi nën 40 km/orë kur aktivizohen nga një ngarkesë elektrike. 

Kjo do t'i japë shitësit me pakicë një mënyrë të shpejtë dhe të lirë për të lëvizur mallrat midis qendrave të shpërndarjes dhe prodhimit, dhe mund të jenë gati në më pak se tre vjet. Kompania ka mbledhur deri tani 1.5 paund përmes investitorëve. 

Ata janë gjithashtu në bisedime me Heathrow me shpresën se një seri tunelesh mund të transportojnë bagazhe dhe mallra pa tarifa në terminalet, të cilat do të vepronin si provë për sistemin Magway. Sidoqoftë, vlerësimet për ndërtimin e tuneleve dhe karrocave për të transportuar vetëm pakot do të kenë një kosto masive prej 1.5 milion per kilometër. 

Për të transportuar pakot përgjatë rrugës 9197 miles në Londër, do të duhen më shumë se 26 milje tunele. Magway e quan veten një "mjet transporti" dhe planifikon të sigurojë lidhjen midis qendrave të shpërndarjes dhe qendrave të konsolidimit përmes tubacioneve nëntokësore të ngjashme me ato të përdorura nga ndërmarrjet e ujit, gazit dhe energjisë elektrike. 

Ngjashëm me teknologjinë hyperloop të propozuar nga Elon Muskt tubat do të përdorin gjithashtu elektromagnet. Sidoqoftë, Magway nuk operon në një vakum dhe do të përdoret për transportin e mallrave, jo të njerëzve. Magway tha që synon të instalojë tubacione të shumta në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar dhe ndërkombëtarisht.


Më të lexuarat