Secondary Adv

Speeder, motorri i pare fluturues

Share on Google+

Një kompani në Los Angeles njoftoi se ka siguruar 2 milion dollarë fonde për të zhvilluar një prototip për një motor fluturues. 

 

Aktualisht i quajtur Speeder Recreational, motori fluturues do të jetë në gjendje të udhëtojë me shpejtësi deri në 400mph dhe të ngjitet deri në 15,000 këmbë. 

Speeder do të mbështesë kontrollin manual dhe autonom, sipas një raporti. Ai do të jetë në gjendje që të zbritet dhe të ulet vertikalisht nga një hapësirë ​​aq e vogël sa një vend parkimi konvencional, dhe do të funksionojë në llojet e karburantit, naftë, ose me Jet-A. 

JPA thotë se Skuteri Rekreativ do të jetë në gjendje të qëndrojë në kufi ajror midis 10 dhe 22 minutave, në varësi të peshës së pilotit dhe lartësisë. JPA thotë se ata kanë plane afatgjata për të prodhuar dy modele të dallueshme të Shpejtësisë Rekreative, njëra prej të cilave do të ishte një version ultralight i destinuar për përdorim komercial. 

Një version i dytë eksperimental do të jetë gjithashtu i disponueshëm për t'u përdorur në projekte me porosi për ushtarakët, qeveritë dhe klientët tregtarë. Njerëzit do të jenë në gjendje të blejnë dhe të përdorin versionin ultralight të shpejtësisë pa marrë licencën e pilotit. Përkundrazi, do t'ju kërkohet të përfundojnë një program trajnimi të siguruar nga JPA ose nga një tregtar i autorizuar. 

Versioni ultralight do të ishte i kufizuar në një rezervuar karburanti me pesë gallon dhe një shpejtësi më të lartë prej 60mph. Kategoria eksperimentale do të personalizohet për t'iu përshtatur nevojave të klientit individual dhe do të kërkojë licencën e pilotit për të operuar. 


Më të lexuarat