Secondary Adv

7 materialet me te perdorura per veshjen e fasades

Share on Google+

Një vendim i cili vë në dilemë shumë njerëz gjatë ndërtimit është materiali i jashtëm që duhet përdorur për veshjen e shtëpisë së tyre. 

 

Lloji i materialeve që përdorni dhe ngjyrat do të krijojnë përshtypja e parë që bën shtëpia juaj që nga rruga. Tullat ose suvatimi janë dy nga materialet më të zakonshme, por ka shumë më tepër materiale të cilat ia vlen të merren parasysh dhe tu kushtoni vemendje, të cilat do i shtojnë pamje ose personalitet shtëpisë tuaj. 

 

1. Fasada metalike   

Një nga materialet e preferuar së fundmi për fasadën e jashtme të ndërtesës është veshja bashkëkohore metalike. Linjat dramatike vertikale, veçanërisht kur përdoren mbi një fasadë dyshe, krijojnë një pamje të tillë të guximshme të projektimit. 

 

2. Tulla e ricikluar 

Injektoni karakterin dhe shtoni një veçori të bukur të projektimit në shtëpinë tuaj duke përfshirë tulla të ricikluara. Në varësi të stilit të shtëpisë tuaj, tullat e riciklueshme mund të përdoren ose për t'u përzier me materiale të tjera ose për kontrast. 

 

3. Veshje me dërrasa 

Mundësisht materiali që po fiton popullaritetin më të madh tani është veshja me dërrasa. Përshtatja e një game të stileve, nga Hamptons në bashkëkohor, pamja e panelizuar po bën një shfaqje të madhe në fasadat e jashtme.

 

4. Pllaka tullash 

Të gjithë e pëlqejnë imazhin e tullave, por a nuk mund ta gjeni tullën ‘e duhur’ për të sjellë në jetë idetë tuaja të projektimit? Ndoshta zgjidhja është një pllakë tulle në vend të tullave. Në dispozicion në një formë dhe strukturë të ngjashme si tullat e ngurta, ato kanë shumë më tepër mundësi ngjyrash në dispozicion. 

 

5. Veshja e aluminit 

Veshja metalike është e fortë, e lehtë dhe rezistente ndaj motit, në thelb nuk kërkon mirëmbajtje, gjë që e bën atë një zgjedhje shumë të popullarizuar. E disponueshme në një gamë të ngjyrave dhe profileve, ky produkt shton një pamje të menjëhershme arkitekturore në shtëpinë tuaj. 

 

6. Veshja me gur 

Si një tipar dekorues i murit në hyrje ose thjesht i mbështjellë përreth kopshtit, guri është një opsion i veshjes së fasadës mjaft i pëlqyer që është i disponueshëm në një gamë ngjyrash nga gur ranor në pllakën e zezë. 

 

7. Panele druri 

Më në fund, një material i shkëlqyer ndërtimi për shtimin e ngrohtësisë dhe zbutjen e elementëve të forta që shpesh përdoren për të veshur shtëpi janë panelet e drurit ose druri. Shumë njerëz janë të penguar nga mirëmbajtja e lëndës drusore. Por ekzistojnë një numër i produkteve me pamje të drurit në treg tani që kërkojnë pak mirëmbajtje.


Më të lexuarat