Secondary Adv

Vendet me te pasigurta per te udhetuar ne 2020

Share on Google+

Libia dhe Somalia janë vendet më të rrezikshme në botë për vitin 2020, sipas një harte të krijuar për udhëtarët që i paralajmëron ata për rreziqe jashtë vendit.  

 

Harta e Riskut të Udhëtimit tregon vendet ku njerëzit ka më shumë të ngjarë të kenë probleme kur bëhet fjalë për sigurinë në rrugë, sigurinë dhe çështjet mjekësore. Vendet më të sigurta janë etiketuar si Finlanda, Norvegjia dhe Islanda, të gjitha vendet Nordike.

Libia dhe Somalia të dyja renditen mjaft ulët në secilën nga tre kategoritë në studim, së bashku me Afganistanin dhe Venezuelën, që do të thotë se ato janë më të rrezikshmet. Kur bëhet fjalë për shëndetin, vendet me rrezikun më të lartë të marrjes së ndihmës mjekësore përfshijnë vendet afrikane si Nigeri, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Sudani i Jugut, Eritrea dhe Republika Qendrore e Afrikës.

Jemeni gjithashtu u etiketua si një vend me rrezik të lartë kur bëhet fjalë për shëndetin së bashku me Sirinë dhe Korenë e Veriut. Vendet me një rrezik të ulët të sëmundjes janë shumica e atyre në Evropë, Kanada, SH.B.A., Zelanda e Re, Australia, Koreja e Jugut dhe Japonia. Për sigurinë, studiuesit vlerësuan kërcënimin që u paraqitej udhëtarëve nga dhuna politike (përfshirë terrorizmin dhe kryengritjen), trazirat sociale dhe krimin. 

Vendet me një rrezik ekstrem për sigurinë e udhëtarëve përfshijnë Afganistanin, Sirinë, Jemenin, Irakun, Somali, Libinë dhe pjesë të Nigerisë. Vende, ku rreziqet e sigurisë konsiderohen të parëndësishme, janë Norvegjia, Greenland, Finlanda, Islanda, Zvicra dhe Sllovenia. 

Kur bëhet fjalë për sigurinë në rrugë, vendet përveç atyre në Afrikë që paraqesin rrezikun më të madh përfshijnë Venezuelën, Belize, Republikën Dominikane, Arabinë Saudite, Tajlandën dhe Vietnamin. Shumica e Evropës renditet si një rrezik i ulët, së bashku me Japoninë, Australinë dhe Zelandën e Re.


Më të lexuarat