Secondary Adv

Nis ndertimi i projektit 1000 pemet ne Shangai

Share on Google+

Zbuluar për herë të parë në 2015, ‘1000 pemët’ është një ndërtesë me përdorim të përzier që përfshin 300,000 metra katrorë në periferi të Shanghait.   

 

Projektuar nga studio Heatherwick, projekti është i vendosur në një zonë banimi 20 minuta nga qendra e qytetit, në afërsi të zonës së arteve M50 dhe një park publik.

Projekti është i ndarë në dy parcela tokë të lidhura nga një subjekt i kufizur qeveritar dhe përfshin disa ndërtesa historike. Projekti jo vetëm që është konceptuar si një ndërtesë, por si një pjesë e topografisë. 

Duke marrë formën e dy maleve të mbuluara me pemë, ‘1000 pemë’ është e populluar nga qindra kolona strukturore, ku secila prej tyre mban një tufë pemësh. Leja ekzistuese e ndërtimit të projektit për dy blloqe tregtare konvencionale ishte dhënë për këtë zonë, por një ndërtesë e madhe, me formë katrore do të duhej të copëtohej në copa më të vogla në mënyrë që të përshtatet me rrethinat, shpjegon projektuesi Heatherwick. 

Përfshirja e pemëve vepron si një element natyral balancues dhe skajet e ndërtesës janë ulur, duke zvogëluar pragun e dallueshëm midis tyre.


Më të lexuarat