Secondary Adv

Perfundon ndertimi i kulles 45 kateshe Leeza Soho

Share on Google+

Ndërtesa e lartë 45-katëshe Leeza Soho, e projektuar nga Zaha Hadid në Pekin, Kinë, përmban atriumin më të gjatë në botë që qëndron në qendër të saj.   

 

Projektuar nga themeluesja i Zaha Hadid Architects para vdekjes së saj në 2016, gradaçela është e vendosur në rrethin e biznesit Fengtai. 

I porositur nga Soho China, zhvilluesi i Galaxy Soho dhe Wangjing Soho, struktura e lartë Leeza Soho përmban një përzierje të dyqaneve dhe zyrave që rrethojnë atriumin gjigant. Kjo kullë 452 katëshe 172.800 metra katror i përgjigjet kërkesës nga bizneset e vogla dhe të mesme në Pekin për hapësirë ​​fleksibël dhe efikas të klasës A, u shpreh studioja. 

Tashmë e përfunduar, Leeza Soho ka 45 kate mbi tokë, dhe katër kate poshtë saj. Ajo është e pozicionuar ngjitur me stacionin hekurudhor të rrethit të biznesit dhe shtrihet një tunel të shërbimit të metrosë. Pozicioni i saj mbi këtë tunel bëri që Arkitektët Zaha Hadid ta ndanin ndërtesën në dy gjysma, gjë që rezultoi në formimin e një atriumi gjigant në qendër të saj. 

Ky atrium drejton lartësinë e plotë të ndërtesës, e cila në 194.15 metra e bën atë atriumin më të lartë në botë, duke kapërcyer boshllëkun në hotelin Burj Al Arab në Dubai. Forma dinamike e atriumit krijon hapje konveks në secilën anë të kullës, të cilat lejojnë dritë natyrale në brendësi dhe ofrojnë pamje nga qyteti nga secili kat.   

Dy gjysmat e Leeza Soho janë të lidhura nga brenda me rrugëkalime të ngritura që projektojnë përtej boshllëkut nga katër kate të ndryshme, ndërsa nga jashtë ato janë të lidhura nga një fasadë xhami në formë perdeje.


Më të lexuarat