Secondary Adv

Projekti i kullave me strukture te shkallezuar

Share on Google+

Studioja arkitekturore OMA ka dizajnuar dy kulla banimi në Bruklin të cilat duket sikur janë të shkëputura nga njëra tjetra.    

 

Të dyja kullat, së bashku me një ndërtesë të ulët shtatëkatëshe, do të sjellin 745 njësi të banimit, 30% e të cilave do të konsiderohen të përballueshme, dhe më shumë se një hektarë hapësirë ​​të re publike të hapur për lagjen.

Zbuluar për herë të parë në mars, 2019, projekti i dy kullave nisi të zbatohej në nëntor të vitit 2019. Ne kemi projektuar dy kulla, një në formë zigzage dhe një tjetër e anasjellta e saj, të kalibruara me kujdes me njëra-tjetrën. 

Të përcaktuara nga hapësira midis tyre, ato krijojnë një pamje të re të zonës së gjelbër të qytetit të Nju Jork si dhe një pikë pamje të re nga lagjia e famshme e Manhattan. Kullat do të krijojnë gjithsej 2.5 hektarë hapësirë të hapur publike të vazhdueshme përgjatë vijës bregdetare. 

Kulla më e gjatë zgjerohet drejt lindjes ndërsa ngrihet, duke maksimizuar pikëpamjet dhe duke krijuar një pamje ta pakrahasueshme piktoreske në lagje dhe më gjerë, thotë OMA. Kullat janë përshtatur nga dy vëllime më të ulëta në anët e kundërta të zonës, duke krijuar një skaj të vazhdueshëm rreth ndërtesës.   


Më të lexuarat