Secondary Adv

10 kullat mbreslenese me strukture te perdredhur

Share on Google+

Ndërsa një gradaçelë është një arritje arkitekturore mbresëlënëse, disa ndërtesa shtyjnë kufijtë me strukturën e tyre të përdredhur.   

 

Të ndërtuara me përpikëri, këto struktura të mrekullueshme dallohen nga mënyra se si secili kat ndërtohet në një kënd të rrotulluar pak nga pak nga më i ulëti tek më i larti, duke i dhënë të gjithë kullës një pamje unike, tërheqëse. Këtu janë 10 nga gradaçelat më të mrekullueshme me strukturë të përdredhur nga e gjithë bota. 

 

Evolution Tower, Moskë, Rusi  

Lartësia: 246 metra

Katet: 55 

 

Kulla F&F, Panama City, Florida, SH.B.A.  

Lartësia: 236.5 metra

Katet: 53

 

Shanghai Tower, Shanghai, Kinë

Lartësia: 632 metra

Dyshemetë: 128 

 

Mode Gakuen Spiral Towers, Nagoya, Japoni 

Lartësia: 560 këmbë (170 metra)

Katet: 38 

 

Absolute World, Ontario, Kanada 

Lartësia: Ndërtesa D - 175.6 metra; Ndërtesa E - 157.9 metra

Katet: Ndërtesa D - 56; Ndërtesa E - 50 

 

Kulla Al Tijaria, Kuwait City, Kuvajt

Lartësia: 218.2 metra

Katet: 41 

 

United Tower, Manama, Bahreini

Lartësia: 189.2 metra

Katet: 48 

 

Turning Torso, Malmo, Suedi 

Lartësia: 190 metra

Katet: 57 

 

Cayan Tower, Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe 

Lartësia: 306.3 metra

Katet: 73 

 

Avaz Twist Tower, Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë

Lartësia: 172 metra

Katet: 39


Më të lexuarat