Secondary Adv

Principal Tower, kulla luksoze ne Londer

Share on Google+

Foster + Partners ka përfunduar gradaçelën e saj të parë të banimit në Londër me emrin Principal Tower, e cila përmban 299 apartamente luksoze. 

 

Kulla kryesore merr formën e tre vëllimeve të madhësive të ndryshme të rregulluara në një kryqëzim që mat më pak se 25 metra secila anë. 

Kjo gjurmë kompakte erdhi për shkak të  kufizimeve fizike të zonës. Kufizohet me ndërtesat ekzistuese dhe ngjitur linjat hekurudhore të stacionit të trenit Liverpool Street. 

Foster + Partnerët pozicionuan më të voglin nga tre blloqet për t'u përballur me Shoreditch, një zonë kryesisht me banim, ndërsa vëllimi i madhësisë së mesme është më afër ndërtesave të larta në qytetin e Londrës. Struktura më e lartë, vëllimi 162 metra, gjendet midis tyre. 

 Të tre vëllimet janë unifikuar nga një mbulesë me lustrim dyshemel-tavan dhe dritaret me grila dhe ballkonet me ngjyrë bronzi. Kjo estetike u krijua nga Foster + Partners për të plotësuar veshjen metalike dhe qelqi në selinë ngjitur me Amazon UK. 

 

Në krahasim me fasadën me xham të ndërtesës së zyrës, kulla e banimit ka një strukturë të jashtme të fortë të shprehur me grila të gjera dhe ballkone të lakuara që zbutin formën e saj, u shpreh firma. 

Foster + Partnerët zhvilluan modelin e brendshëm për secilën prej apartamenteve për të mbajtur përqendrimin në pamjen që ofrohet nga jashtë ndërtesës, duke kufizuar arredimin në një përzgjedhje të orendive vendase dhe të punuara me dorë. 


Më të lexuarat