Secondary Adv

Projekti i muzeut te artit fotografik ne Seul

Share on Google+

Si pjesë e një konkursi ndërkombëtar, studioja e arkitekturës Vjeneze, Jadric Architektur, ka fituar çmimin e parë për të hartuar muzeun e artit fotografik në Seul. 

 

Me formën e tij dinamike, gjarpëruese, projekti fitues, synon të krijojë një pikë referimi skulpturale në zonën Chang-Dong të qytetit. 

Për të hartuar muzeun, Jadric Architektur ka marrë në konsideratë marrëdhëniet midis fotografisë dhe arkitekturës. Lëvizja gjarpëruese në bazën e strukturës synon të simbolizojë një fotografi, si dhe të shërbejë për hapjen e ndërtesës ndaj hapësirës publike. 

Shkallë të mëdha në lartësinë kryesore të rrugës bashkojnë në mënyrë efektive muzeun me trotuarin, duke ftuar vizitorë brenda, si dhe duke siguruar një hapësirë ​​publike bujare për banorët lokalë që të grumbullohen. 

Përveç shkallëve të mëdhaja të krijuara nga mbështjellja e pjesës së jashtme, pjesa e brendshme gjithashtu ofron peizazhe urbane në brendësi, duke pasuruar kështu zonën lokale. Brenda ndërtesës, projekti është rregulluar në mënyrë logjike në njësi funksionale për të lejuar vizitorët të lundrojnë në muze pa mundim dhe të lëvizin me lehtësi në të gjithë hapësirën. 

Për vetë ekspozitat, ekipi i projektimit ka adoptuar konceptin e një "kubi të bardhë", fleksibël dhe i përshtatshëm për çdo prezantim. Dhomat janë gjithashtu të dizajnuara për të përballuar fleksibilitetin pasi ato mund të lidhen së bashku për të formuar hapësira më të mëdha ekspozitash. 

Për konceptin e ndriçimit, dizajni parashikon një ndërveprim midis ndërtesës dhe dritës duke përdorur brinjë të betonit të kthyera në vend të një ekrani klasik, duke krijuar një simbiozë midis dritës dhe vëllimit, dhe duke shpallur në mënyrë efektive propozimin si një pikë referimi të ri kulturor. 


Më të lexuarat