Secondary Adv

Top 10 kullat me te mira per 2019

Share on Google+

Duke shtrirë jetesën nga rrugët urbane në lartësitë e qiellit, kullat dhe gradaçelat janë strukturat më të spikatura të qyteteve moderne. 

 

Në vitin 2019, disa kulla u propozuan dhe përfunduan nga arkitektë fitues të çmimeve të cilat shfaqin qasje inovative dhe krijuese ndaj vertikalitetit. Një gradaçelë nga arkitektët Zaha Hadid krenohet me atriumin më të lartë në botë, ndërsa një mega-projekt nga arkitektët Safdie nisi fazën e hapjes në Kinë. 

 

Ndërkohë, strukturat e propozuara nga arkitektët e MAD dhe MVRDV gjithashtu janë të mahnitëshme dhe ndërsa kalojmë në dhjetor, ne sjellim në mendje dhjetë kullat e propozuara dhe të përfunduara të paraqitura gjatë 12 muajve të fundit. 

 

1 – 111 west 57th street, New York

2 – Leeza SOHO tower, Pekin

3 – Burj Jumeira, Dubai 

4 – East 34th, New York 

5 –CITIC tower, kulla më e lartë e Pekinit 

6 – Raffles City Chongqing, Yuzhong 

7 – Taipei Twin Towers, Taipei  

8 – Limassol Tower, Qipro 

9 – The Shard, Danimarkë 

10 –Shipwreck Tower, Pragë


Më të lexuarat