Secondary Adv

Planeti yne rrezikohet nga mbetjet hapesinore

Share on Google+

Rreth dy të tretat e satelitëve që orbitojnë Tokën janë jashtë funksionit dhe përbëjnë rrezik shumë të madh për planetin, paralajmëron Agjensia Evropiane e Hapësirës.  

 

Agjensia Evropiane e Hapësirës (ESA) po propozon një mision për të trajtuar problemin në rritje të mbeturinave hapësinore përfshirë 3000 satelitë joaktivë.

Ministrat përgjegjës për politikën hapësinore në Evropë po takohen në një konferencë në Seville, Spanjë për të diskutuar fondet për ESA gjatë tre viteve të ardhshme. Sipas misionit agjencia hapësinore do të kapë satelitët e vdekur në pronësi të ESA dhe t'i kthejë ata në Tokë.

Në të njëjtën kohë me të njëjtin mision do të demonstronim gjithashtu se është e mundur të shmangni mbeturinat e hapësirës në të ardhmen, u shpreh Drejtori i Përgjithshëm i ESA. Si dhe me shpresën për të trajtuar problemin e mbeturinave në hapësirë, ESA po planifikon një mision për të zbuluar dhe parandaluar rreziqet që paraqesin meteoritet.

Z. Worner gjithashtu identifikoi flakët diellore si një rrezik të mundshëm për Tokën, duke thënë se është e rëndësishme të keni një sistem të hershëm paralajmërues për çështje në hapësirë. Sa i përket ballafaqimit me meteorët, ai tha se ESA dhe NASA do të punojnë së bashku për të krijuar një mision për të zgjidhur problemin.  


Më të lexuarat