Secondary Adv

10 vendet me te pasura ne bote per 2019

Share on Google+

Disa do të habiten kur të zbulojnë se kombet më të pasura në botë për 2019 janë gjithashtu edhe ato me popullsinë dhe sipërfaqen më të vogël. 

 

Disa vende shumë të vogla dhe shumë të pasura, si Luksemburgu, Singapori, San Marino dhe Irlanda, përfitojnë nga sektorët e sofistikuar financiar dhe regjimet tatimore që ndihmojnë në tërheqjen e investimeve të huaja dhe talentin profesional. Të tjerë si Katar, Brunei dhe Kuvajt kanë rezerva të mëdha hidrokarburesh ose burime të tjera natyrore fitimprurëse.

 

Kazinotë dhe një turmë turistësh janë gjithashtu të mira për biznesin: Macao, strehë e lojërave të fatit të Azisë, është shteti i dytë më i pasur në botë. Vende më të mëdha me një popullsi relativisht të vogël si Norvegjia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe, dy qendra të tjera të pasura me naftë dhe gaz të pasur, janë pjesë se listës së 10 vendeve më të pasura, sipas shifrave të lëshuara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar në Prill të 2019.

 

10. Hong Kong  

9. Kuvait 

8. Emiratet e Bashkuara Arabe 

7. Norvegji 

6. Irlandë 

5. Brunei Darussalam

4. Singapor 

3. Luksemburg  

2. Macao 

1. Katar 


Më të lexuarat