Secondary Adv

10 ndertesat qe duken si objekte te verteta

Share on Google+

Kur arkitektët shpjegojnë burimet e tyre të frymëzimit për projektet e ndërtimit, shpesh kërkon një shtrirje të imagjinatës për ti kuptuar ato. 

 

Mbi të gjitha, disa elementë që frymëzojnë arkitektët modernë, si uji, era, muzika ose qëndrueshmëria, mund të përfaqësohen vetëm në forma abstrakte kur zbatohen në formën fizike të një ndërtese. Arkitektura mimetike është kur një strukturë imiton diçka tjetër. 

 

Kjo mund të jetë një kopje e Kullës Eiffel ose një ndërtesë që duket si një peshk. Megjithatë përgjithësisht nuk është dhe aq e vështirë për ti dalluar pasi këto ndërtesa me të vërtetë duken si objektet që i frymëzuan. 

 

Seminole Hard Rock Hotel & Casino- Florida, Shtetet e Bashkuara 

Lotus - Wujin, Kinë 

Dubai Frame- Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe 

BMW Headquarters- Mynih, Gjermani 

Sun Cruise Resort & Yacht-Jeongdongjin, Korea e Jugut 

High-Heel Wedding Church- Budai, Taivan 

Chang Building-  Bangkok, Tajlandë 

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam- Amsterdam, Hollandë 

Torre Telefónica- Santiago, Kili 

National Fisheries Development Board - Hyderabad, Indi


Më të lexuarat