Secondary Adv

Mercedes prezanton makinen futuristike Vizion AVTR

Share on Google+

Mercedes Benz po përdor energjinë e qëndrueshme për të fuqizuar makinën e saj të fundit të quajtur Vizion AVTR. 

 

Në një fjalim në Consumer Electronics Show në Las Vegas të hënën, Daimler-Benz prezantoi makinën e tij të çuditshme të konceptit elektrik e cila është frymëzuar nga filmi Avatar. 

Makina tërësisht elektrike, me ndenjëse të bollshme me shkëlqim dhe futuristike është e aftë të udhëtojë në mënyrë autonome dhe madje mund të përdorë modelin e saj unik të gomave për të rrëshqitur anash. 

Të ashtuquajturat kënde të gjitha lejojnë boshtet e përparme dhe të pasme në të njëjtin drejtim ose të kundërt, dhe i japin VISION AVTR mundësinë për të lëvizur anash me rreth 30 gradë. 

Drejtuesit aktivizojnë makinën, e cila nuk ka një timon, duke vendosur dorën e tyre në një njësi kontrolli qëndrore, një veprim që synon të imitojë një detaj nga filmat e Avatarit. Pjesa e brendshme e makinës arrin të njohë shoferin nga rrahjet e tij të zemrës dhe frymëmarrja. 

Duke ngritur dorën, një menu me opsione projektohet në pëllëmbën e dorës, përmes së cilës pasagjeri mund të zgjedhë midis funksioneve të ndryshme. Vizioni AVTR gjithashtu mishëron temat e filmave Avatar duke përdorur një bateri organike të re që nuk përdor asnjë metal të rrallë të tokës. 

Materialet e baterisë janë gjithashtu kompostueshme dhe plotësisht të riciklueshme gjë që e ndihmon atë të shmangë përdorimin e karburanteve fosile. 


Më të lexuarat