Secondary Adv

10 profesionet me te kerkuara ne bote per 2020

Share on Google+

Me përfundimin e 2019, është e rëndësishme të përgatiteni për një vit të ndritshëm përpara, duke synuar edhe profesionet më të kërkuara në treg. 

 

Punësimi nuk ka të bëjë vetëm me fitimin e jetesës. Çdo individ ka interesa të dallueshme, dhe pasi ritmi i inovacionit dhe ndryshimeve është i dukshëm në tregun e sotëm të punësimit, aftësi të reja do të dominonin të ardhmen e punësimit. Sektori i IT po përparon me një ritëm të shpejtë, dhe kështu vendet e reja të punës shfaqen më shpesh se sa pritej.  

 

Dominimi i kompjuterit është i dukshëm në pothuajse çdo sektor. Prandaj, çdo biznes kërkon profesionistë të lidhur me IT për detyra dhe pozicione pune të larmishme. Më poshtë gjenden 10 pozicionet e punës apo profesionet që pritet të jenë më të kërkuarat në 2020 në mbarë botën.   

 

1. Blockchain developer 

2. Fizioterapist 

3. Marketues dixhital dhe video 

4. Teknik i sigurisë, zjarrit dhe shërbimit 

5. Teknikë financiare profesionale 

6. Avokat 

7. Marketues i mediave sociale 

8. Kujdesi në shtëpi 

9. Inxhinier kompjuterik 

10. Analist i të dhënave Më të lexuarat