Secondary Adv

Samsung sjell SelfieType, tastieren e padukshme

Share on Google+

Samsung ka krijuar një tastierë të padukshme e cila ju lejon të shkruani drejtpërdrejt në një tavolinë nëse doni të shkruani diçka në telefonin ose tabletin tuaj.    

 

Teknologjia mbështetet në inteligjencen artificiale dhe kamerën selfie të pajisjes tuaj për të njohur lëvizjet e përbashkëta dhe i shndërron ato në shtypje në ekran. 

SelfieType është krijuar përmes iniciativës C-Lab të Samsung dhe sapo u zbulua në CES 2020. Tastierat virtuale janë parë më parë, por ato janë projeksione të zakonshme  lazer që ende tregojnë shkronja sesa njerëzit mund të prekin. 

SelfieType është i ndryshëm sepse është duke analizuar nyjet tuaja jo kur shtypni fizikisht diçka. Sidoqoftë, kjo mund ta bëjë teknologjinë më të vështirë për t'u përdorur për dikë që nuk është më i miri në shtypjen me prekje. 

Për fat të mirë, aplikacioni SelfieType vjen me një tutorial, i cili u tregon përdoruesve sesi gjurmohen gishtat kur shtypin taste të ndryshme. Nëse përdorni rregullisht një tastierë tradicionale, atëherë gishtat duhet të mësohen me lëvizjet, pasi të mësoheni me faktin se nuk ka tastierë fizike për të parë. 

Samsung lëshoi ​​një video që tregon se si tastiera e padukshme mund të përdoret në iPads dhe smartphone. Sidoqoftë, projekti është ende shumë në fazën e hershme të zhvillimit. Kjo do të thotë se nuk ka gjasa të shohim një smartphone ose tabletë me këtë aftësi së shpejti. 

Studiuesit C-Lab tani do të mbledhin më shumë të dhëna se si madhësitë e ndryshme të dorës dhe stilet e shtypjes mund të ndikojnë në përvojën e padukshme të tastierës. 


Më të lexuarat