Secondary Adv

Dy kulla te reja binjake do ndertohen ne New York

Share on Google+

Në 2006 zhvilluesi i World Trade Center në New York, njoftoi se Norman Foster do projektonte 2WTC, një nga 4 qiellgërvishtëset e planifikuara si pjesë e rindërtimit. 

 

Në vazhdën e krizës financiare të vitit 2008, dizajni i Fosterit, i cili përbëhej nga një grup prej katër copëzash në formë diamanti, nuk u realizua kurrë, dhe, në vitin 2015, ai u zëvendësua nga një dizajn nga grupi Bjarke Ingels. 

Megjithatë, pas korporatave të lajmeve, qiramarrësi i supozuar kryesor i kullës, vendosi të mos zhvendosej nga selia e tij aktuale, dizajni i Ingels në mënyrë të ngjashme nuk arriti të ndërtohej, por mbeti një projekt.

Tani, 14 vjet pasi Foster u përzgjodh si arkitekt i kullës, duket se ai po punon për të rishikuar modelin e tij origjinal për të përshtatur kërkesat e pronave të Silverstein. 

Sipas një interviste ekskluzive në New York Post, modeli i Foster është duke u modifikuar në mënyrë të konsiderueshme për të reflektuar më shumë për nevojat dhe shijen bashkëkohore. Mgjithatë, asnjë renditje nuk është aktualisht në dispozicion pasi skema është ende një punë në zhvillim e sipër. 


Më të lexuarat