Secondary Adv

Nexus 4EX, taksite ajrore te shpejta dhe ekonomike

Share on Google+

Mjeti ajror mund të transportojë deri në pesë pasagjerë për 60 milje me një shpejtësi prej rreth 150 milje në orë dhe mund të jetë gati në pesë vitet e ardhshme.

 

Toyota po nis një tjetër raund të madh të financimit për Joby Aviation, i cili po kërkon të popullarizojë një linjë të taksive elektrike ajrore. 

Ky do të jetë raundi i dytë i financimit nga Toyota për Joby Aviation, dhe do të trefishojë investimin e mëparshëm nga gjigandi i automjeteve në 394 milion dollarë. Në të gjithë, Joby ka mbledhur 720 milion dollarë në afro 10 vjet që ka qenë aktiv. 

Toyota tani do të bashkëpunojë me firmën për të ndërtuar flotën e mjetit ajror i cili kryen ulje dhe ngritje vertikale (VTOL) të cilat janë krijuar për t'u përdorur në një shërbim pajtimi me pagesë, njëjtë si me taksitë e zakonshme. Me ndihmën e Toyota, Joby shpreson të sjellë automjetet e saj në treg më shpejt. 

 

Për ta bërë këtë, ai gjithashtu është partnerizuar me Uber. Uber do t'i ofrojë kompanisë një rrjet klientësh dhe gjithashtu do të ndihmojë në ndërtimin e stacioneve të uljes, prodhimit dhe më shumë. Përveç Hyundai, Bell zbuloi edhe taksinë ajrore Nexus 4EX, në CES në Las Vegas këtë muaj. 

Ky është versioni i dytë i automjetit fluturues plotësisht elektrik të firmës, i cili tani krenohet me një hapje krahu më të madh se paraardhësi i tij që bëri një paraqitje në ngjarjen e Las Vegas në vitin 2019. 

Mjeti ajror i ridizajnuar mund të transportojë deri në pesë pasagjerë për 60 milje me një shpejtësi prej rreth 150 milje në orë dhe mund të jetë gati në pesë vitet e ardhshme.


Më të lexuarat