Secondary Adv

Prezantohet makina me e vogel fluturuese

Share on Google+

Firma Japoneze SkyDrive Inc. ka nisur fluturimet e para të makinës së tyre fluturuese e cila ka hapësirë mjaft të kufizuar dhe mund të jetë gati brenda vitit 2023.   

 

Kompania shpreson të jetë në gjendje të bëjë një demonstrim të plotë publik të automjetit më vonë këtë verë. 

Fluturimet e provës janë duke u zhvilluar në një strukturë shtëpie të mbrojtur në qendrën e kërkimit të kompanisë. Ka pasur një numër fluturimesh të mëparshme provë, por të gjitha ato janë kryer përmes komandimit në distancë dhe asnjë pilot në bord. 

SkyDrive thotë se makina mund të jetë e gatshme për një lëshim të kufizuar me pakicë qysh në vitin 2023, dhe prodhimin në masë deri në vitin 2026. SkyDrive u themelua nga ish-inxhinierë nga Toyota dhe ata synojnë që automjeti i tyre të jetë makina më e vogël fluturuese në botë. 

Prototipi i mjetit fluturues është rreth pesë metra i gjatë dhe pak më pak se 12 feet i lartë dhe 12 feet i gjerë. Kompania shpreson se automjetet fluturuese mund të ndihmojnë në lehtësimin e bllokimeve të trafikut, veçanërisht në megaqytetet si Tokio.

SkyDrive gjithashtu beson se automjetet fluturuese mund të jenë të dobishme në misionet e kërkimit dhe shpëtimit, dhe gjatë urgjencave kur infrastruktura konvencionale bëhet e papërdorshme. Kompania thotë se automjeti do të jetë në gjendje të udhëtojë mjaft ulët, gati tre metra larg tokës.


Më të lexuarat