Secondary Adv

10 urat me te larta ne bote

Share on Google+

Ndonjëherë ndërtimi i një ure konsiston në përfshirjen e një lumi ose synon kalimin e një pengese nga njëri skaj në tjetrin, duke bërë që ura të ketë lartësi të madhe. 

 

Që prej shekujsh më parë, njerëzit kanë ndërtuar ura për qëllime të rëndësishme. Në disa rrethana, ura kalon nëpër gryka të thella. Natyrisht, disa prej tyre cilësohen si urat më të larta në botë. Përveçse i shërbejnë qëllimit të tyre, këto struktura madhështore janë eeedhe një mahnitje për këdo që arrin ti shohë. 

 

Nëse ju pëlqen të vizitoni monumentet e famshme gjatë udhëtimit, vizitoni disa nga këto ura. Mënyra më e mirë për t'i eksploruar ato është të marrësh me qira një makinë, pasi në këtë mënyrë, ju mund të pëshkoni urën dhe shijoni pamjen që ofron. Le të njihemi me 10 urat urat më të larta në të cilat duhen përfshirë në itineraret e udhëtimeve tuaja të ardhshme. 

 

Ura e lumit Dimuhe, Kinë 

Edhe pse quhet Ura e lumit Dimuhe, ajo në të vërtetë kalon një rezervuar që çon në lumin Wu. Teknikisht, kjo urë qëndron e lartë 360 metra. Por për shkak se përshkon pjesën e cekët, lartësia e regjistruar është vetëm 340 metra. 

 

Ura e lumit Beipan, Kinë 

Në 2003, vitin që u hap, Ura e lumit Beipan ishte ura më e lartë në botë. Qëndron 366 metra e lartë. Dhe, ajo ulet bukur mbi grykën e lumit Beipan. 

 

Ura e lumit Baling, Kinë 

Në Guizhou të Kinës, Ura e lumit Baling mbart autostradën Shanghai-Kunming. Kjo do të thotë që ju duhet të hipni në një tren për ta kaluar atë. Ajo ngrihet 370 metra mbi luginën e lumit. 

 

Ura Liuguanghe Xiqian, Kinë 

Provinca është shtëpi e shumë prej urave më të larta në botë.Ura e Liuguanghe Xiqian është njëra prej tyre dhe ka një lartësi prej 375 metra.    

 

Ura Baluarte, Meksikë 

Lidhja e dy bashkive në Sinaloa dhe Durango, ura me kabllo ngrihet në 390 metra lartësi mbi grykë. Kjo është ura e tretë më e lartë e këtij lloji. 

 

Ura e lumit Qingshui, Kinë

Që nga viti 2015 ura e lumit Qingshui ka mbartur autostradën Guiweng. Qëndron 406 metra e lartë.    

 

Ura e lumit Yachi, Kinë 

Ajo mbart autostradën Guiyang-Qianxi që nga viti 2016. Ura përshkon lumin Yachi në lartësinë 434 metra.  

 

Ura Puli, Kinë 

Ne jemi akoma në Kinë, por në një provincë tjetër; Quijing. Ura Puli qëndron e lartë 485 metra mbi tokë. Ajo lidh Liupanshui dhe Xuanwei dhe mbart autostradën Hangzhou-Ruili. 

 

Ura e lumit Sidu, Kinë 

Mbi Luginën e lumit Sidu, një urë e verdhë shtrihet më shumë se një kilometër e gjatë. Dhe, ajo qëndron 496 metra mbi luginë. 

 

Ura Duge, Kinë 

Ura Duge është gjithashtu një pjesë e autostradës Hangzhou-Ruili. Qëndron 565 metra e lartë mbi lumin Beipan.


Më të lexuarat